BAJNAI GORDON

Full text search

BAJNAI GORDON
BAJNAI GORDON miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Úr! A világgazdasági válságot nem mi csináltuk, de annak magyarországi hatásait, azt gondolom, hogy mindenki által elismerten próbáljuk elhárítani, és a kárt menteni. Elismeri ezt mindenki nemzetközileg, hadd utaljak csak a múlt hét fejleményeire: azt írja a Le Monde, hogy Magyarország mutatta meg a válságból kivezető utat (Közbeszólások a Fidesz soraiban.); azt írja egy román napilap Magyarországgal példálózva, hogy Magyarország a stabilitás oázisa a régióban, és talán az sem véletlen, hogy az az előrejelzés, hogy Magyarországon 2011-től kezdve a mostani intézkedésekből fakadva átlagosan 4 százalékos növekedés valósulhat meg. Ezt nem mi mondjuk, hanem nagy amerikai elemző bankházak. (Közbeszólás a Fidesz soraiban: Az a Fidesz-kormány…)
De hadd mondjam el azt, hogy Magyarországon jelenleg mintegy 360 iskola épül, 23 járóbetegközpont, ezer kilométernyi alsóbbrendű út. Több mint hét megyei kórház kapott 10 milliárdot meghaladó támogatást, egyetemek közül is 8-10 kapott 5-8 milliárdos támogatást. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Úgyhogy összességében láthatja, hogy az európai uniós források segítik a kilábalást. Nyilván idő kell az építkezésekhez, de ezek többsége már jelenleg is zajlik, és érezhető lesz a következő években.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť