SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Nem tudom, hogy önnek mindenről Erős János jut-e eszébe, de én Czinege Lajosról beszéltem, nem Erős Jánosról.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ön nem reagált arra az általam felvetett dologra, mely szerint az önök kormánya alatt a PSZÁF megbízott főigazgató-helyettesi székébe ültetett személy vezetői, főtanácsosi beosztásban volt egy olyan banknál, amely 1994-ben csődbe ment. Nem reagált arra sem, tisztelt államtitkár úr, hogy igaz-e a Magyar Nemzet azon értesülése, mely szerint a nevezett úriembernek történelemtanári diplomája van, és ezzel tölti be ezt a magas pozíciót.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ez egy hosszú folyamat, amellyel önök abszolút politikai indokok alapján lefejezték a Bankfelügyeletet, önök eltávolították Szász Károlyt mondvacsinált okokkal a PSZÁF éléről. (Felzúdulás, közbeszólások a kormánypártok padsoraiban.)
Engedjék meg, hogy egy mondatot idézzek Marsi Erika, a PSZÁF új főigazgatójának véleményéből. A következőt mondta. “A K&H vizsgálatát a PSZÁF már korábban lezárta, a lefolytatott vizsgálat szakszerűségét, a levont következtetések valóságtartalmát megkérdőjelezni nincs okom.” (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Úgy tűnik, az új főigazgatónak nincs oka, önöknek volt, önök politikailag tisztogattak a PSZÁF-nál, ezért a válaszát nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť