NÓGRÁDI ZOLTÁN

Full text search

NÓGRÁDI ZOLTÁN
NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A Közbeszerzési Döntőbizottság már kétszer büntette meg az ön által felügyelt hivatalt azért, mert megszegte a közbeszerzési törvényt, azért, mert indokolatlanul zárta ki a versenyhelyzetet az ajánlattételi eljárásból, mert indokolatlanul és többszörösen versenyelőnyben részesített olyan vállalkozást, amelynek tulajdonosa pártjának önkormányzati képviselője.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az európai uniós csatlakozásról szóló parlamenti vitanapon az Országgyűlés ellenzéki oldala a kormány felelősségére hívta fel a figyelmet, felelős viselkedésre, mely európai hitelünket védi. Ezt szolgálta az akkor megfogalmazott tízpontos javaslatunk is. Akkor azt kértük, iktassák ki az európai ügyekből, pályázati rendszerekből a pártosságot, a pártpolitikai célokat szolgáló döntéseket, legyen az intézményrendszer ellenőrizhető és átlátható is egyben. Ma már sajnos azt is kell kérnünk a kormánytól, legyen törvényes, tartsa be hazánk és az Európai Unió hatályos jogszabályait. Legyen törvényes, és ne kelljen a Közbeszerzési Döntőbizottságnak súlyos jogszabálysértés miatt megbüntetnie a Nemzeti Fejlesztési Hivatalt! Legyen törvényes, hogy ne kelljen az adófizetők pénzét büntetésre költeni! Ne zárja ki a tenderekből azokat a pályázókat sem, akiknek nincsenek közvetlen kormányzati kapcsolataik! Hárítsa el a visszaéléseket, a tisztázatlan anyagi összefonódások gyanúját, főleg olyan kérdésekben, ahol európai uniós forrásokat használ fel!
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem tehát a következőket. Mivel magyarázza a sorozatos törvénysértést? Ki a felelős ezért a törvénysértésért? Milyen következménye van a döntőbizottság eljárásának és döntésének? Képes-e végrehajtani törvényesen a kormány saját rendeletét úgy, hogy az ne borzolja a közvéleményt? Tudja-e garantálni a kormány, hogy visszaállítja a törvényes versenyhelyzetet az európai uniós források felhasználásában?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť