DR. BARÁTH ETELE

Full text search

DR. BARÁTH ETELE
DR. BARÁTH ETELE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Elöljáróban hadd mondjam el, hogy igen, azon dolgozunk, hogy a legnagyobb tisztességgel, a legnagyobb átláthatósággal eleget tegyünk mind az európai uniós, mind a magyar törvényeknek. Ennek érdekében természetesen mindig nyitottan gondolkozunk, nyitottan dolgozunk. Önt is meghívtuk - a dolgozószobámban ott volt - arra az irányítóbizottsági találkozóra is vidékre, amelyen részt is vett, ahol mindenkivel találkozhatott, akik ilyen ügyben érintettek.
Ezek mögött a hangzatos szavak mögött, amiket ön elmondott, a következő van. Mi a pályázatokat sokkal hamarább írtuk ki, mint a többi ország, ugyanakkor viszont csak decemberben fogadták el az új közbeszerzési törvényt. Ez a hivatal, amelyik ezt bonyolította, az új közbeszerzési törvény alapján bonyolította a pályázatokat, a döntőbizottság meg a régieket kérte számon, hiszen egy kis jogvita van közöttünk. A jogvita lényege az, hogy meg kell-e várni a végrehajtási utasítást, vagy a hatályba lépett törvény alapján lehet-e cselekedni. Mi az új, hatályba lépett törvény alapján cselekedtünk. Elismerte a döntőbizottság, hogy minden szakszerűen folyt, pályázat volt egyébként, többen vettek részt rajta, érdemi elbírálás volt. Ez a jogvita azért jogvita, mert mi bírósághoz fordultunk, mert nem értünk egyet a döntőbizottság állásfoglalásával.
Azokhoz a mondatokhoz, amelyek arról szólnak, hogy kizárnánk bárkit ezekből a pályázatokból, és itt egy MSZP-s képviselőről van szó, szeretném hozzátenni, hogy azért nyerte az egyébként tárgyalásos pályázatot ez a Welt 2000 nevezetű szervezet, mert neki volt komoly gyakorlata, hiszen a Széchenyi-terv teljes informatikai rendszerét is ő készítette el, és nem nagyon volt más ilyen cég egyelőre, amelyik ilyen preferenciákkal is rendelkezett volna. Ez a szervezet nyerte ezt a pályázatot, kiválóan végzi a munkáját, semmifajta konfliktus ebben nincs, és ezt senki nem kérdőjelezte meg, ön az első, aki tulajdonképpen ezt ilyen módon megkérdőjelezi.
Semmilyen pártalapú kizárás nincsen, és nem is tudom, hogy milyen alapon mond ilyeneket, tekintettel arra, hogy most indult a pályázati rendszer, pillanatnyilag 5 ezer pályázat van, az 5 ezerből 1200 van elbírálás alatt. Ennek az eredménye még tulajdonképpen csak részlegesen ismert. Ebből semmilyen következtetést ön még eddig nem tudott volna, illetve szerintem senki sem tud még egyelőre levonni.
Kérem szépen válaszom figyelembevételét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť