DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A rövid válasz a kérdésére az, hogy még nem született döntés ebben, a benyújtott pályázat ügyében. A Pénzügyminisztériumban rögzítésre került a beérkezett pályázat, ahogyan a válasz is ennek a visszaigazolását jelentette. A beérkezett pályázatok száma száz, mintegy 6 milliárd forint összegben igényeltek ilyen célú támogatást a pályázók a Pénzügyminisztériumtól. A rendelkezésre álló összeg kevesebb mint egyhetede az igényelt összegnek, ebből következően elég szigorú előkészítő munkát kell ahhoz folytatni, hogy figyelembe véve a beérkezett pályázatok összegét és számát, a rendelkezésre álló pénzből egy viszonylag elfogadható méltánylást jelentő döntéssorozat születhessen.
Azt tudom mondani, hogy a döntésről magáról természetesen fogjuk értesíteni a pályázót is, és mint ahogy az előző évben, úgy ebben az évben is az odaítélt támogatásokat az üvegzsebtörvény alapján meg fogjuk jelentetni a Pénzügyminisztérium honlapján is. Ebből következően, amikor sor kerül a döntésre magára, azt követően a teljes nyilvánosság tájékoztatást fog kapni arról, hogy mely célra milyen összeget lehetett ebből, még egyszer mondom, az igényekhez képest egyhetedes összegből rendelkezésre bocsátani.
Szeretném azt elmondani, hogy természetesen mérlegeljük azt is, hogy az adott cél megvalósítására milyen egyéb forrásból tudtak már biztosítani fedezetet a pályázók, és nyilvánvalóan nem tudunk olyan pályázatokat támogatni, amely pályázatoknál csak és kizárólag erre az egy forrásra alapozzák az adott beruházás végrehajtói pályázataikat. Van ilyen pályázat is, meg kell hogy mondjam, jelen esetben nem ilyen pályázatról van szó.
Tehát azt tudom mondani a képviselő úrnak, hogy a döntés vélhetően meg fog születni a tervezett első félév végéig, és azt követően pedig az imént mondott módon fogjuk nyilvánosságra hozni magát a döntést.
Köszönöm a kérdését. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť