ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a Szent István államalapításának emlékéről és a Szent Koronáról szóló 2000. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatról történő határozathozatal és zárószavazás. Avarkeszi Dezső és Varju László képviselő urak önálló indítványát T/9818. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/9818/3. számon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, az Országgyűlés a Házszabálytól való eltéréssel lehetővé tette, hogy a mai napon sor kerüljön a zárószavazásra is.
Varju László képviselő urat kérdezem, hogy kíván-e szólni. (Varju László: Nem.) Nem kíván a képviselő úr szólni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztő előzetesen írásban jelezte, hogy a T/9818/3. számú ajánlás 1. pontját támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 335 igen szavazattal, 18 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta a támogatott módosító javaslatot.
Kérdezem önöket - mivel zárószavazásra kerül sor -, hogy elfogadják-e a Szent István államalapításának emlékéről és a Szent Koronáról szóló 2000. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az iménti módosítással együtt. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 327 igen szavazattal, 21 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť