BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársam! Úgy látom, kevés új van a nap alatt, hiszen az ön felszólalásából számomra kitűnt, hogy a Fidesz képviselői változatlanul emlékezetkihagyásban szenvednek. Ezen emlékezetkihagyás két momentumára hadd hívjam fel a figyelmét.
Az első, hogy nem az államigazgatási eljárásról szóló törvény, hanem az adózás rendjéről szóló 1990. évi XCI. törvény 37. § (1) bekezdése szabályozza ezt a kérdést.
Másodszor, ön elfelejtette, hogy ezt a rendelkezést 1998 őszén az akkori kormány javaslata alapján beterjesztett, majd elfogadott módosítás tartalmazza. Ez kifejezetten lehetővé teszi az adóhatóság számára, hogy meghatározott adózói körről szerezhessen be adatokat nyilatkoztatás formájában. Ebben az esetben is ez történt.
Azt kérem a képviselőtársunktól, hogy kérdezze már meg az akkori pénzügyminisztert is, hogy miért tartotta fontosnak, hogy ezt a módosítást a törvénybe az Országgyűlés betegye, illetve saját magától is, hogy országgyűlési képviselőként ezt a módosítást akkor a szavazatával miért támogatta. Természetesen az ügy szempontjából azt nem tartjuk szerencsésnek, hogy az adatkérés során, bár végül is erre nem került sor, ez talán ön előtt is ismert, nem adózó személy adatai is az APEH-hez kerültek volna, ez a momentum valóban nem szerencsés.
(15.00)
Egyébként minden más tekintetben az eljárás, amelyre is végül nem került sor, megfelel a hatályos törvényeknek.
Ami pedig képviselőtársam negyedik kérdését illeti: tisztelettel azt kérem öntől, ahelyett, hogy tőlünk kérdezi, milyen további lépéseket tervezünk a lakosság érdekében, kérem, ön is álljon el attól a gyakorlattól, hogy folyamatosan lépéseket tesz a lakosság riogatására.
Kérem válaszom tudomásulvételét. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť