PÁSZTOHY ANDRÁS

Full text search

PÁSZTOHY ANDRÁS
PÁSZTOHY ANDRÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Az uniós csatlakozással a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplőinek nagyobb hangsúlyt kell fordítaniuk a mezőgazdasági termékek minőségének biztosítására, annak biztonságára. Ebben kiemelt szerepe van a minőség- és eredetvédelemnek, amelynek rendszerszerű biztosítása elengedhetetlen feltétele a hazai, az uniós és más piacokon történő tartós részvételünknek. Ehhez nem elégséges a feldolgozóipar technológiai minőségének biztosítása, ezt már a mezőgazdasági termelés teljes folyamatában alkalmazni kell, amely nélkülözhetetlen eleme egy egységes minőségbiztosítási rendszer megteremtésének, amelynek érvényesülnie kell a talajtól, a táblától a fogyasztóig, vagy ahogy az Unióban tapasztaljuk, az istállótól az asztalig. Ezért a mezőgazdasági termelés területén is elengedhetetlen az élelmiszer-biztonsághoz szükséges úgynevezett biztonsági rendszerek működtetése.
Ismereteim szerint a kormányzat és a minisztérium ezt a helyzetet felismerte, és lépéseket tett a megoldás irányába. Éppen ezért kérdezem a miniszter urat, a kormány programjában milyen súllyal szerepel az említett biztonsági rendszerek működtetése és támogatása. A termelők és a feldolgozók kapnak-e megfelelő információt és támogatást termékeiknek az Unióval megegyező minőségbiztosítási rendszere kiépítéséhez? Támogatja-e a kormányzat az eredetmegjelöléseket, a hagyományos és a különleges tulajdonságú élelmiszerek tanúsítását?
Várom a tisztelt miniszter úr válaszát, hogy a kormány mennyiben segíti a hazai gazdálkodókat, az élelmiszeripar szereplőit abban, hogy termékeiket magasabb minőségben, nagy biztonsággal tudják a hazai és külföldi piacon értékesíteni, különös figyelemmel a fogyasztók igényeire is.
Köszönöm. Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť