DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön most azt kérte tőlem, vagy azt kéri, hogy egy törvény végrehajtásának az ellenőrzését függesszük fel, mintegy azt sugallva, hogy ezt a törvényt egyébként meg nem kell végrehajtani, mert van, akinek ez nem áll érdekében.
Képviselő Úr! Én az együttgondolkodáshoz mindig partner vagyok. Ha úgy ítéli meg a jogalkotó, akár egy országgyűlési képviselő személyében, akár bizottság, akár más formában, mondjuk a kormányoldal, hogy szükség van bizonyos szabályok és törvények módosítására az ésszerűség, az ország egy-egy szektorának az érdekében, én erre mindig készen vagyok.
Itt azonban, ennél a konkrét kérdésnél, amelyet ön fölvetett, egy picit más a helyzet. Ténylegesen arról van szó… - és szeretném kérni a képviselő úrtól, hogy ne nevezze kommandós akciónak azoknak a rendészeti szakembereknek az eljárását, akik nem tesznek mást, mint a dolgukat, amire a törvény őket kötelezi. A magyar jogszabályok, a hatályos jogszabályok kimondják azt, hogy a külföldi állampolgároknak milyen típusú vízummal, milyen hatósági engedéllyel kell ahhoz rendelkezni, hogy itt munkát végezhessenek. Ennek a feltételeit, a jogszabály, a törvény betartását ellenőrizni kell a határőrségnek, a bevándorlási hivatalnak, illetve megvannak azok a szervezetek, a munkaügyi főfelügyelőség, amelyek eljárást kezdeményezhetnek, ha jogtalanságot tapasztalnak.
Tehát én csak azt tudom mondani, hogy a törvények végrehajtását ellenőrizni kell, mégpedig a saját jogbiztonságunk érdekében. Értem azt a problémát, amit a képviselő úr fölvetett, hogy mintegy kvázi átmeneti munkaerőhiányt pótlandó a külföldiek foglalkoztatásában kíván engedményeket, azonban jogszabály-módosítás nélkül nem áll módomban bármilyen engedményt tenni, hiszen én felelős vagyok azért, hogy a törvényeket, a jogszabályokat betartsák. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť