ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! A határozatképesség megállapítása érdekében jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek kártyájukat az olvasóba helyezni, s kérem, hogy most minden képviselőtársam, aki az ülésteremben van, valamelyik gombot nyomja meg. A jelenlét ellenőrzésére behelyezett képviselői kártyák száma 331. (Zaj.) Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy 346 a jelen lévő képviselők száma. Kérem képviselőtársaimat, hogy most nyomjanak gombot a jelenlét-ellenőrzés érdekében. (Megtörténik.) Köszönöm, 335 képviselőtársam van jelen.
Kérem, jelezzék, akinek nem működik a gépe. (Több képviselő jelentkezik.) Gurmai Zita képviselő asszony, Bánki Erik képviselőtársam, Simon Miklós képviselő úr, Balsay István képviselő úr, Bernáth Ildikó képviselő asszony gépét kérem bekapcsolni. (Megtörténik.) Köszönöm szépen.
A behelyezett kártyák szerint, képviselőtársaim, 361 képviselő tartózkodik az ülésteremben. Még egy jelenlét-ellenőrzésre kérem önöket, kérem még egyszer képviselőtársaimat, hogy már a javítás értelmében most nyomjanak ismét gombot. (Megtörténik.) Köszönöm, képviselőtársaim. (A kijelző tábla szerint 361 képviselő van jelen, 25 a távolmaradók száma.)
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! Miniszterelnök Úr! Köszöntöm az ülésteremben az Alkotmánybíróság elnökét, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, az Országos Választási Bizottság elnökét.
Tisztelt Képviselőtársaim! Április 12-én a Magyar Köztársaság állampolgárai érvényes és eredményes ügydöntő népszavazáson úgy határoztak, hogy Magyarország az Európai Unió tagja legyen. A népszavazáson az összes választópolgár 38 százaléka, míg az érvényesen szavazók 83,77 százaléka mondott igent a feltett kérdésre. Az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény 8. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eredményes ügydöntő népszavazással hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť