DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT, az ügyrendi bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Én törvénytisztelő és házszabálytisztelő képviselő vagyok, ezért most visszatérnék a napirendhez. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) A napirend ugyanis a Fidesz képviselőcsoportja által benyújtott kérelemről szóló döntés, egy házszabály-értelmezéssel kapcsolatos vita. A beadványtevő azt állítja, hogy a kormány megsértette a Házszabályt. Erről szólt az ügyrendi vita az ügyrendi bizottságban. Az ügyrendi bizottság ezt megvizsgálta, a kérdésről döntött, és azt állapította meg, hogy nem sértett Házszabályt a kormány. A kormánynak ugyanis e tekintetben a Házszabály által egyetlen kötelezettsége van, amit a 106. § (4) bekezdése ír elő, hogy az ott írt határidőre a támogatott sort biztosítsa.
Miután a kormány számára is rendelkezésre állnak a módosító indítványok, el tudja dönteni, hogy közülük ő melyiket fogja támogatni, ilyenképpen tehát házszabálysértés nem is történhetett. Ezért azt kérem még egyszer képviselőtársaimtól, hogy a Fidesz indítványát elutasítva tartsa fönn az ügyrendi bizottság álláspontját.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(18.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť