DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT, az ügyrendi bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Salamon László ismertette a beadvány tartalmát képező tényállást, és az állásfoglalással vitába szállt, mint tette azt a bizottság ülésén is.
Aközött kellett az ügyrendi bizottságnak döntenie, hogy a kormány sértsen-e Házszabályt akkor, amikor a 106. § (4) bekezdése értelmében az ott megjelölt határidőre, azaz esetünkben péntek éjfélre a támogatotti sort nem közli, vagy pedig válassza azt a megoldást és azt a kockázatot, hogy esetleg olyan indítványokat is támogatásáról biztosít, amelyek később nem kapják meg az egyharmados támogatottságot. Ez nem házszabálysértés, ezért ezt választotta a kormány nagyon helyesen.
Megértem Salamon képviselőtársamat, hogy vigyáz a kormány energiájára, hogy fölöslegesen ne dolgozzon, de egy költségvetési vitában, ahol kétezer körüli módosító indítványról kell (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) dönteni, azt gondolom, helyesen teszi a kormány, ha a Házszabály rendelkezéseit tartja be, és a megfelelő időre megadja a támogatotti sort.
Ezeket a körülményeket, és természetesen azokat is, amelyeket Salamon képviselőtársam itt ismertetett, mérlegelte az ügyrendi bizottság, amikor meghozta azt az eseti döntését, amit a képviselőtársaim ismernek. A házszabályszerű eljárás tehát az volt, amit az állásfoglalásunk tartalmaz, ezért indítványozom, hogy a tisztelt Ház ezt az állásfoglalást hatályában tartsa fenn, a Fidesz-képviselőcsoport kérelmét pedig utasítsa el.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť