DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm szépen, és nem államtitkári minőségben természetesen, elnök úr, hiszen a dologban érintett voltam egyik szereplőként. Szeretném pontosítani a helyzetem, mert úgy tűnik, hogy az elmúlt néhány hónap alapján nem mindenki pontosan emlékszik vissza a történtekre. Egyrészt - mint ahogyan azt Salamon képviselő úr pontosan elmondta, és Csiha elnök asszony is elég pontosan emlékezett rá - kettő napirendi ponttal került megtartásra és meghirdetésre a bizottság ülése.
A másik: a bizottsági tájékoztató kezdeményezése része az ülés első napirendi pontjának, ezért úgy gondolom, egyértelmű, hogy ebben a kérdésben mi a döntési lehetősége a bizottságnak.
A harmadik: az elnök, és ha már Szili Katalin elnök asszony neve itt elhangzott, ő nem követett el soha olyat, hogy napirend közben rekesztette volna be a Ház ülését. A napirend megtárgyalását követően van lehetőség lezárni a napirend tárgyalását. Azt gondolom, hogy a bizottsági elnöknek is ekkor lett volna erre lehetősége. (Közbekiáltás a Fidesz soraiból: Mi volt a napirend?) És tekintettel arra, hogy a bizottság még nem tárgyalta meg a bizottsági ülés első napirendjét, ezért nem volt lehetősége a bizottság elnökének lezárni a vitát anélkül, hogy a kezdeményezett határozati javaslatról döntést hozott volna a bizottság.
Az utolsó megjegyzéshez csak annyit, hogy miután elnök úr nyilvánvalóvá tette, hogy a bizottsági termet elhagyja, ezért teljesen nyilvánvaló volt, hogy tartósan akadályoztatva volt a bizottsági ülés további folytatásában (Felzúdulás a Fidesz soraiban. - Közbeszólások: Ugyan már!), ezért lehetett csak arra sort keríteni, amire sort lehetett keríteni. Ezért azt gondolom, hogy a helyzet szintén egyértelmű volt.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť