JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Gógl képviselő úrral vitáztunk itt az önkormányzati törvény megsértésével kapcsolatban. Tudom, hogy ebben a törvényjavaslatban nagyon sok pont érinti az önkormányzatokat, mert az egészségügyi szolgáltatásnak a jelentős részét önkormányzati intézmények végzik, de én azt kérdeztem a képviselő úrtól, hogy melyik az a pont, amelyik az önkormányzati törvénnyel ellentétes, vagy melyik az a pont, ahol új kötelező feladatot ró az önkormányzatokra.
Ilyen pont nincs, mert amit a képviselő úr említett a 8. §-ban, az azt sorolja fel, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni. Ugyanazoknak a feltételeknek az önkormányzati egészségügyi szolgáltatónál, mint akár a minisztériumhoz tartozónál, akár a gazdasági társaságnál. Tehát a feltételek egyformák, és az önkormányzatnak ugyanazokat a törvényeket kell betartani, mint másoknak. Én konkrétan arra lettem volna kíváncsi, hogy hol sérül a kétharmados önkormányzati törvény, de ilyet nem találtam. A részletes vitában azonban folytathatjuk a keresgélést.
Azt fontosnak tartom, hogy ne sérüljön az önkormányzati törvény és most is azt mondom, hogy megítélésem szerint ebben a törvényjavaslatban ilyen nincs, az önkormányzatoknak ez a törvényjavaslat inkább pozitív lehetőséget biztosít, de ha nem is ad sok pluszt, de negatív dolgot nem ad.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť