DR. TÓTH ISTVÁN

Full text search

DR. TÓTH ISTVÁN
DR. TÓTH ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon sok kérdés felvetődött, és nagyon sok megállapítás. Az egyik, amit Gógl képviselő úr mondott, hogy ez a törvény javítja-e az egészségügyet, és azt mondta, hogy nem. Valóban, azt hiszem, nem a törvény fogja javítani. Viszont, azt hiszem, azzal egyetért képviselőtársam is, hogy rendezettebbé teheti. Egyébként ugyanez volt a célja a CVII-esnek is, tehát az is azt szerette volna, hogy a már zajló folyamatokat próbálja meg rendbe tenni.
Az önkormányzati törvényről Jauernik képviselőtársammal sokat vitatkoztak; megkerüli a szerkezetátalakítást. Szerintem viszont kikényszeríthet adott esetben egy ésszerű változtatást; azt is elmondanám, hogy miért. Itt nagyon sokat beszéltünk arról, hogy a többletforrás bevonása lenne egy lényeges szempont, de a miniszter asszony is többször hangsúlyozta az expozéjában, hogy nem ez az elsődleges szempont ettől függetlenül, és nem akar egy tulajdonosváltást kikényszeríteni mindenáron. Azt szeretné, ha a tulajdonos azt határozná meg, hogy melyik az a leghatékonyabb forma, amiben ő szeretné az általa kötelezően elvégzendő feladatot elvégeztetni.
Én úgy gondolom, ha ez a törvény az összes hibájával, és nagyon bízom benne, hogy azért szakmailag még lesznek benne javítások, ha ehhez még hozzájön a jogállás, hozzájön a finanszírozási reform és a modernizációs törvénykeret is, akkor ez így együtt fog egy olyan keretet adni, ami viszont kikényszeríti azt, amit Babák képviselő úr is mondott, hogy a finanszírozás valóban ténylegesen meg legyen mondva, hogy mi az, amibe ez az egész dolog ténylegesen kerül. Remélhetőleg választ fog adni azokra a kérdésekre, hogy milyen tárgyi, személyi feltételek szükségesek mindehhez, azok az aránytalanságok benne vannak a rendszerben.
És az is egy jogos felvetés, amit Gógl képviselő úr mondott, hogy lehet, hogy ez tovább fog növekedni, de az is lehet, hogy talán elviszi jó irányba ezt a dolgot - itt tényleg nagyon sok a -hat, -het. És nem utolsósorban meg kell (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) szabni azt, hogy mik az alapszolgáltatások.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť