DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy kicsit szeretnék vitatkozni Babák képviselőtársammal, ugyanis ha bemegy egy kórházba, és ott egy magánszolgáltató valamilyen egészségügyi szolgáltatást ad, akkor azért nem biztos, hogy fizetni kell önnek, lásd CT- vagy művese-szolgáltatás, ami teljesen magánkézben van.
A másik dolog pedig: az egészségügyi ellátórendszerben jelenleg is a kisegítő részek, a kórházak jelentős részében már magánkézben vannak, magánosítottak, és nagyon jól megférnek a rendszerben, abszolút nem jelent semmi zavart az, hogy a takarítás, a mosoda és a konyha magánkézben, profitorientált vállalkozásként működik a kórházakban, és nem ez jelenti a betegellátás csődjét.
A harmadik dolog, amit szeretnék itt elmondani önöknek: ha a Csáky képviselő úr által felolvasott négy pontot mi megkapjuk az egyeztetésre való felhívásban, és nem egy nagyon szűk határidejű időpontot kapunk, hogy mehetünk egyeztetni pénteken 9 órára, mondjuk, szerda délután 4 órakor, akkor valószínű ezt el is tudjuk fogadni, ha ismerjük, hogy miről szeretnénk vitatkozni. De ha ultimátumszerűen kapunk egy időpontot, hogy menjünk egyeztetni, mert jó a közmegegyezés, akkor valószínű, hogy mivel vidéki képviselők vagyunk zömmel, nem értünk rá pénteken - és nem zárkózunk el az egyeztetéstől, mert szeretnénk megegyezni.
Tehát ha konkrét javaslatokkal, konkrét dolgokkal jönnek, akkor nagyon szívesen beszélünk róla, volt már róla egyeztetés, volt egy parlamenti nyílt nap, és a bizottsági vitánál, a módosító javaslatoknál beszéljünk róla. Ha most felteszek önöknek egy kérdést, hogy az önkormányzati törvénynek melyik részét hajlandók módosítani, és megadni a kétharmadot, akkor azt hiszem, senki nem tud erre válaszolni. És mindenki beszél arról, hogy az előző törvény is megkerülte az önkormányzati törvényt, mert megkerülte, ez a törvény is megkerülte az önkormányzati törvényt. Mondják meg, hogy melyik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) az a része az önkormányzati törvénynek, amire önök hajlandók azt mondani, hogy itt megadjuk a kétharmados szavazatot, és akkor lehet miről beszélni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť