DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm szépen. Két mondanivalóm is lenne, de Jauernik képviselő úrnak hadd mondjam el: ha itt van a törvény, vegye elő, és nézze meg a 8. §-t, ahol az egészségügyi közszolgáltatások szervezésének három feltételét írja elő a törvény, az egyik a működési engedély, a másik az OEP-szerződés, a harmadik a költségvetési támogatás. Sehol nem szerepel a 85 százalékért felelős és törvényben felelős és egészségügyi célvagyont kapott önkormányzat mint tényező - lehet hogy csak feledékenység.
A másik, a következő nagy fejezet, ami a 9. §-sal indul, a “Felelősség az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséért”, és vesse össze az önkormányzati törvénynek az ellátási felelősségi részével.
De mehetünk tovább, egyébként összesen öt helyen van aggály. Leginkább a 13. § lesz az izgalmas.
(23.20)
A 13. §-nak van egy 2. és egy 3. pontja, amelyre visszautal a 14. §. A 14. § 4. pontja az átvállalt és ellátási szerződést írja le, amely korlátozza a teljes szabadságú önkormányzatot. Abban a nagyon hosszú 2. §-ban, amely f) ponttal végződik, már írtam egy g) pontot is, mert az önkormányzatok fejlesztési és fenntartási kötelezettségét az egészségügyi ellátási szerződésben tisztázni kell. Ha ezt nem tisztázzuk, akkor - furcsa módon - a legnagyobb kötelezettsége kimarad az önkormányzati törvénynek. De mivel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) általános vitáról van szó és nem részletes vitáról, csak az általános ellentmondásokra hívtam fel a figyelmet.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť