DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Vojnik Mária képviselő asszonynak szerettem volna reagálni, de úgy látom, hogy ő már elhagyta a termet. Mert ha az ő logikája az MSZP logikája is lenne, akkor ezt a törvényt most visszavonnák, tudniillik azt kérte rajtunk számon, hogy akkor milyen társadalmi megegyezés volt.
Jelzem, hogy itt semmiféle társadalmi megegyezés nincs a törvény mögött, és amit ők benyújtottak, azt ezzel nyugodtan vissza is vehetnék. Itt van előttem akár a szakszervezeteknek a véleménye, akár az orvoskamarának a véleménye. A múlt heti vita alapján nagyon sok érdekvédelmi szervezet, illetve szakember mozdult meg, amelyben világossá tették, hogy ha össze lehet hasonlítani a két törvényt, akkor ezt csak rosszabbnak, erkölcstelennek és elfogadhatatlannak minősítik. És ezt a társadalmi véleményt el kell mondani, mert ez egy politikai színtere, fóruma egy szakmai vitának, aminek természetesen állunk elébe, a költségvetési és egyéb összefüggéseinek a vitájára is. De egyértelmű, hogy ha szorosan véve komolyan veszik a szavukat, akkor ezt be se nyújthatták volna, de ha már benyújtotta a kormány, akkor Vojnik Mária és társai visszavonásra ajánlanák, és a frakció világossá tenné a kormánynak, hogy ez nem tárgyalási alap, ez alkalmatlan a vitára.
Egyértelművé teszi az orvoskamara véleménye is, ami itt fekszik előttem, amely egyértelműen meghatározza, hogy ebben a formában, ilyen módon nem is lehet tárgyalni, hiszen amit én is elmondtam, a finanszírozási oldalt és a jól működő kórházi pénzügyi feltételeket kell megteremteni. Egyébként pedig ha csak úgy általában a csődbe ment kórházakkal van problémájuk, akkor a kamara véleménye az, hogy az egy menedzsmentprobléma, annak a cseréjével kell megoldani ezt a kérdéskört. De tudjuk, hogy nem erről van szó, hiszen általános alulfinanszírozottság van a rendszerben, ezért szerintem először is erről kellene beszélni.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť