BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Dr. Vojnik Mária asszony szavait hallgatva mintha nem lennénk már egy picikét korosabbak, azt hiszem, ezt elfelejtette. Egy hölgy esetében ez nyilván megbocsátható, de úgy gondolom, hogy az egészségügy finanszírozása Magyarországon talán 1945 óta nem megoldott kérdés. Ezt, azt hiszem, önnek is el kell ismernie, hogy sosem térültek meg a biztosításban, vagy helyesebben az intézmények működésében a költségek. Valamilyen úton-módon állami csatornán folytak ide fejlesztési és működési források.
Nos, arra gondolok, hogy az aktuális hiányok, nyilván ön is egyetért vele, kezelhetők. Mert állami finanszírozás van, az aktuális hiányok kezelhetők. Ez kormányzati szándék, hogy mennyire hozza rendbe, mennyire nem. De a generális átalakítás, tisztelt Vojnik Mária képviselő asszony, az azzal jár, hogy megfizeti valaki az árát annak, amilyen szolgáltatást én a kórházban vagy a szakrendelőben kapok. Jelenleg ezt nem fizeti meg a társadalombiztosítás. Több úton-módon próbáljuk ragasztgatni és gittelni azt a problémát, amely arról szól, hogy van egy szolgáltatásnak egy teljes költsége.
Göndör képviselő úr azt mondta, hogy a privatizáció nem kötelező. Nyilvánvaló, de lehetőséget ad arra, hogy az ilyen rosszul finanszírozott, és nem piackonform módon finanszírozott egészségügyi szolgáltatásnál megjelennek Domokos képviselőtársam szerint azok a befektetők, akik piacot akarnak vásárolni, szakmai befektetők. És innentől kezdve, kérem szépen, veszélyben van a biztosított, a beteg, és veszélyben van az ott dolgozó. Mert nem azért vásárolja meg, mert most profitra számít, hanem azért vásárolja meg, mert nyerni szeretne.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az, hogy friss pénz kerüljön a rendszerbe, azért nem igaz, mert a pénznek az a dolga, a tőkebefektetőnek, hogy profitot termeljen. Ebben a megoldásban, pedig és ebben a finanszírozásban nincs profitráta.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť