BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Azt nem mondanám, hogy értelmetlen vitatkozni, mert akkor nem lennénk itt ennyien ilyen lelkiismeretesen a késő esti órákban, mert a magyar egészségügy helyzetét ön is fontosnak tartja és én magam is. De abban, azt hiszem, vitatkoznunk kell, hogy az egészségügy nem puding. Azért nem puding, mert nagyon fontos szolgáltatást nyújt, és ha kitesszük ilyen “vagy megeszik, vagy nem” kérdésnek, akkor azt hiszem, óriási baj lehet.
Úgy gondolom, ön is igazol abban, és mi teljesen egy húron pendülünk e tekintetben, a problémát pontosan érzékeljük. Tisztelt képviselő asszony, ha egy szolgáltatás megtérülésében nincs benne a fejlesztés, nincs benne az amortizáció, egy lényeges költséghányad hiányzik belőle, akkor ez a szolgáltatás nem rentábilis, ez tehát nem piackonform, nem lehet piacosítani. Nyilvánvaló, ennyi a tétel. Erről beszélünk most, és azért mondom, tisztelt képviselő asszony, hogy sajnos ez a negyedik lépés lenne, mert először az egészségügy szerkezetét, azonkívül a finanszírozását kell rendbe tenni, szerkezet, finanszírozás és sok egyéb más apróság, a beteg biztonsága és jogbiztonsága, az ott dolgozók biztonsága, és majdan csak a privatizáció.
Nos, úgy gondolom, ebben nincs köztünk véleménykülönbség, és jelesül abban kell egyetértünk, hogy az egészségügy finanszírozását kell megoldanunk. Ahhoz pedig egy strukturális szerkezetátalakítás kell, fel kell gyorsítani esetleg a definitív szolgáltatásokat, helyben a szakellátásban is, meg kell vizsgálnunk, hogy szükséges-e ennyi kórház vagy sem. De ez szakma, ehhez én nem értek, én közgazdasági oldalról próbáltam megvilágítani a kérdést, mégpedig azt, hogy amely szolgáltatásban - ez olyan, mint egy üzem, csak perszonális szolgáltatás és egy különleges szolgáltatás, amely az ember egészségét rehabilitálja, óvja meg -, ha ebben nem térül meg a fejlesztés, az amortizáció, akkor ez nem piackonform, és a privatizációról beszélni szinte értelmetlenség.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť