LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Államtitkár Úr! Felhívom szíves figyelmét, hogy a kormányülésen ügyeljen majd arra a kifejezésre, hogy átmenetileg, mert ez szerepel az ÁPV Rt. előterjesztésében, hogy csak átmenetileg lesz meg ez a 25 százalék plusz 1. Ez az egyik.
A másik. Az ön elődje, Hiller István akkori politikai államtitkár esztendővel ezelőtt Pánczél Károly képviselőtársamnak a következőt válaszolta ezzel kapcsolatban: bármilyen megoldás születik, biztosíthatom önt és frakcióját arról, hogy egyértelmű az az akarat, hogy az állam meghatározó és döntő szóval rendelkezzen a későbbi működésben is. Úgy tűnik, hogy más készül most. Privatizáció esetén előállhat az a nemkívánatos állapot, hogy a hazai piac tőkeérdekeltsége, a tulajdonosok piaci versenye diktálja a feltételeket a mindenkori Oktatási Minisztériumnak.
Nem tudom elfogadni ezt a választ, és kérem szépen, segítsen a kormányülésen, hogy ne történjen meg ez a privatizáció.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť