DR. BŐHM ANDRÁS

Full text search

DR. BŐHM ANDRÁS
DR. BŐHM ANDRÁS (SZDSZ): Tisztelt Ház! Gondolkodtam, hogy elmondjam-e, de most már elmondom. Tehát Font Sándor felszólalása egyértelművé tette, hogy a fideszes előterjesztők tévedtek, amikor ezt az előterjesztést úgy írták meg, ahogy azt megtették. Mert lehet, hogy a szándékuk az volt, amit itt Font Sándor elmondott, hogy szeretnék megvizsgálni a mai kormánypárti politikusok felelősségét - hogy ez ízléses-e vagy sem, az egy dolog -, de el tetszettek rontani. Megmondom, hogy miért rontották el.
Több okból. Egyrészt, mert se nem nevesítették, hogy milyen kormányról van szó, tehát nem nevesítették, hogy a Medgyessy Péter miniszterelnök által vezetett kormány és az ehhez tapadó koalíciós képviselők felelősségét óhajtják vizsgálni, de elfelejtették még időkorlátba is szorítani, hogy milyen cselekményeket óhajtanak vizsgálni. Az teljesen természetes, és ezt soha nem fogják megmagyarázni, amikor Medgyessy Péter bankelnöki tevékenységét vizsgálják; Medgyessy Péter nem volt miniszterelnök, amikor bankelnök volt, az autópálya-kezelő átutalt pénzét pedig nem lehetett - ahogy ezt Keller képviselő úr nagyon helyesen mondta - tisztára mosni 2002-ben vagy 2001-ben. Azt elvitatni, hogy az állami autópálya-építés forrásai állami pénzek, költségvetési pénzek, és ezek a pénzek a Vegyépszernél mint kivitelezőnél, a Betonútépítő Rt.-nél mint kivitelezőnél landoltak, lehetetlenség.
Tehát szeretném felhívni a tisztelt ellenzéki képviselőtársaim figyelmét, hogy minden különösebb vita nélkül ez a vizsgálóbizottság vizsgálni fogja, mert vizsgálnia kell a korábbi években történteket, a korábbi kormány esetleges érintettségét, a korábbi kormánykoalícióhoz tartozó képviselők és más politikai kötődésűek esetleges szerepét, mert azt gondolom, hogy ehhez még csak módosító vagy kiegészítő javaslat sem szükséges. Ha a szándék az volt, hogy ezt tartsuk titokban, ne vizsgáljuk, akkor nem így kellett volna ezt az előterjesztést megtenni. Ilyen módon félreérthetetlen, hogy teljes körű vizsgálat fog folyni a vizsgálóbizottság előtt.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť