SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Visszatérve a külfölditőke-vonzáshoz, befejezném, amit az előző kétpercesben elkezdtem mondani. A helyzet nem jó, de nem annyira riasztó, mint ahogy az Varga Mihály és Font Sándor felszólalásából kitűnt. A külföldi befektetett tőke megtermelt eredményeinek visszaforgatását illetően, ami egyik eleme a külföldi tőkének, sajnos Magyarországon nem állnak rendelkezésre statisztikai adatok, ezért nem jelenik meg a magyar kimutatásban. Megjelenik az összes szomszédos ország kimutatásában. Nálunk nulla, noha tudvalévő, hogy nyilván nem nulla ez a tétel.
A második tétel a magánosított, a privatizált mennyiség. Jól tudjuk, nálunk a privatizáció többségében, nagy tömegében már lezajlott, a szomszéd országokban jószerével most kezdődött el. Nyilván objektív okokból ezen a tételen belül hátrányban van Magyarország. Ami azonban az igazán lényeges, és a legfontosabb tétele a külföldi tőke bejövetelének, az a zöldmezős beruházás. Ez hoz létre új kapacitásokat.
(13.00)
S ha csak ezt a tételt nézzük - és mondom, ez a döntő tétel -, ott Magyarország egyáltalán nincs ilyen hátrányos helyzetben. És, tisztelt Varga Mihály képviselő úr, nem tizennégyszeres Csehország fölénye ebből a szempontból, hanem háromszoros. Kétségtelen, ez is baj, hogy van, de ez csak háromszoros, és az összes többi szomszédos országban ezen a téren még most is Magyarország után vannak a szomszédok.
Tehát a helyzetünk nem jó, nem azt akarom mondani, de nem olyan riasztó, és főleg nekünk nem kellene rosszabb hírünket kelteni, mint amilyen az valójában.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť