LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Egyre több olyan panasz érkezik mind az országgyűlési képviselőkhöz, mind a fogyasztók védelmével foglalkozó szervezetekhez, amelyek az egészségügyi szolgáltatások díjainak az átláthatatlanságát és gyakran váratlanságát kifogásolják. A betegek mellett az orvosi rendelőkben a legkülönfélébb indokokkal jelennek meg a pusztán vizsgálatra, a valamilyen munkára vagy gépjárművezetésre való alkalmassági igazolást beszerezni kívánó, gyógyászati segédeszközt vásárolni szándékozó, a tb által nem vagy részben támogatott egészségügyi szolgáltatásra várakozók. Többségük csak utólag szembesül azzal a ténnyel, hogy látogatásuk vagy kérésük, igényük mekkora összegbe kerül. A kisebb pénzűek számára hónap végén gyakran kellemetlen meglepetés a fizetési kötelezettség, s a díj ismeretében többen esetleg alkalmasabb időpontra halasztanák a vizitet.
A hozzánk érkező kérdések lényege tehát az, hogy miért nincs közzétéve mindenütt, minden körzeti és szakrendelőben - például minden fogorvosnál - a leggyakrabban végzett orvosi szolgáltatások díja. Miért ne lehetne ezeket a díjakat bárki számára hozzáférhető és elvihető formában közzétenni, ugyanúgy, mint ahogyan a fogyasztóvédelemmel foglalkozó jogszabályok ezt megkövetelik a piacon eladói pozícióban szereplők mindegyikétől. A vendéglátás területén például nagyon súlyos szabálysértésnek minősül a szolgáltatás árainak utólagos elfogadtatása. Miért is érvényesülne más követelmény az egészségügyi szolgáltatások területén? Tehát mit kíván tenni, miniszter úr, az egészségügyi szolgáltatási díjak nyilvánossága érdekében?
Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť