DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Egyetértek önnel, a betegek jogai sérülnek, ha a térítés mellett igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások díjáról nem kapnak korrekt tájékoztatást. Két jogszabály is előírja azt, hogy ezeket a díjtételeket ki kell függeszteni. A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényben szerepel ez, illetőleg egy új rendeletben is szerepel, a 43/2003. számú miniszteri rendeletben, egyértelműen, világosan és félreérthetetlenül.
(16.50)
Ezen túlmenően a szolgáltató és az Egészségbiztosítási Pénztár között létrejött finanszírozási alapszerződés is tartalmaz a térítési díjak kifüggesztésére, illetőleg a biztosítottak kérés nélküli előzetes tájékoztatására vonatkozó kötelezettséget. Ezért a szolgáltató felelősséggel tartozik.
Ennek az ellenőrzése az OEP hatáskörében van. Tájékoztatom a képviselő urat, hogy az ilyen ügyek átfogó ellenőrzése folyamatban van az OEP részéről, és külön figyelemmel fogunk eljárni annak a megállapítása érdekében, hogy ezt a kötelezettséget rendezetten teljesítik-e a szolgáltatók, mert elmarasztalható a hiányosságok esetén a tulajdonos.
Itt szeretném elmondani, hogy egy új típusú tájékoztatásban is gondolkodunk: a következő évtől kezdve megkezdjük kiépíteni azt a 24 órás telefonos és internetes tájékoztató szolgáltatást, a modellkísérlet után várhatóan egy-másfél éven belül szerte az országban, amelyik lehetővé fogja azt tenni, hogy a biztosítottak, a betegek, az állampolgárok minden ilyen kérdésről tájékozódni tudjanak.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť