DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Az Erdélyi Riport című kolozsvári újság legutóbbi számában egy megdöbbentő oknyomozó riport jelent meg. Engedjék meg, hogy e riportnak egyetlen mondatát fölolvassam: “Csalás gyanújába keveredett Szász Jenő polgármester alapítványa, amelyről kiderült, hogy az Illyés Közalapítvány pénzén több mint 5 milliárd lejért, a reális érték közel tízszereséért vásárolt meg egy kétszobás székelyudvarhelyi ingatlant.”
Az elmúlt pénteken több képviselőtársunk társaságában találkozhattunk a magyar-magyar csúcstalálkozó, képviselői csúcstalálkozó résztvevőivel, sok-sok RMDSZ-es képviselővel, és szinte mindegyikük felháborodásának adott hangot az eset kapcsán, mindannyian megdöbbenve értesültek a részletekről.
(16.10)
Miről is van szó? A Székelyudvarhelyért Alapítvány, amely közvetlenül kapcsolódik Szász Jenő polgármester úrhoz és az ő köreihez, pályázatot nyújtott be az Illyés Közalapítványhoz négy civil szervezet székházának megvásárlása ügyében. Idáig a dolog nagyon rendjén lévőnek látszik; meg is nyerték a pályázatot, és 5,2 milliárd lejért, azaz 39 millió forintért vásárolták meg a székházat. Igen ám, csakhogy ez az összeg az Erdélyi Riport szerint a tízszerese, mások szerint minimum az ötszöröse-hatszorosa az épület reális értékének, amely egyébként két szobából, egy konyhából és fürdőszobából áll, tehát aligha alkalmas arra a célra, amelyre kijelölték.
Miután a magyar adófizetők pénzéről van szó, ezért joggal vetődik fel, hogy mit tett az Illyés Alapítvány, illetve a felügyeletét ellátó Miniszterelnöki Hivatal az ügy felderítéséért; hogyan szándékozik vagy szándékozik-e kivizsgálni az ehhez kapcsolódó egyéb ügyeket is, hiszen - erre majd szeretnék kitérni a következőkben - van más is; és hogy mit teszünk főleg annak érdekében, hogy a későbbiekben a magyar adófizetők pénzét ilyen módon ne pazarolhassák el.
Köszönöm. (Szórványos taps az SZDSZ soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť