KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Köszönöm szépen. Mielőtt a válaszomra kitérnék, szeretnék arra utalni, képviselő úr, hogy ön most egy olyan ülésről idézett pontatlanul és csúsztatva információkat, amely a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülése volt. Kérem, vizsgálja meg önmagában és önvizsgálatot tartva az ehhez kötődő személyes felelősségét, feltehetőleg indokolt lesz ezt más fórumon is felvetni. (Dr. Gyimesi József közbeszólása.)
Ami pedig az állítását illeti, kérdésére válaszolva azt tudom mondani, hogy meglehetősen sok információm van erről az ügyről, mert úgy van, ahogy ön mondja, megerősítem az álláspontját: több éve zajlik ez az ügy, s miközben a PSZÁF és önök is ezek szerint erről tudnak, mégiscsak most robban ki, amikor megpróbálják besározni a mai kormánykoalíciót az állításaikkal. (Dr. Répássy Róbert közbeszólása.) Ez az, kérem, képviselő úr, ami elfogadhatatlan!
Ha kérdezi, hogy milyen ismeretekkel bírok, készséggel válaszolok azokból a papírokból, amelyekből ön a szocialista fejezetet olvassa fel, mert ezek a papírok, ugye, Kulcsár Attilának tulajdonított, sajtóba kikerült papírok. De mi nem tesszük meg, itt sem teszem meg, hogy a Fidesz fejezetét, a személyeket tételesen elmondva felsoroljam, mert úgy ítélem meg, nem nekünk kell ítélkezni és vizsgálódni. Önnek is tudnia kellene ezt. De az ügyben, úgy hiszem, az kiabál, akinek a háza ég. Önök ezt teszik hetek, hónapok óta. (Dr. Répássy Róbert közbeszólása.) Jussunk a vizsgálatok végére, és világossá fog válni az a kérdés, hogy hogyan történhetett több év alatt mindaz magánszemélyeknek irányított pénzekkel, amire ön utalt.
Ami a közpénzt illeti, tartok tőle, képviselő úr, hogy közpénzről valóban szó van, csak nem most, hanem korábban. Nem véletlen, hogy a rendőrfőkapitány úr a hét végén arról szólt, hogy a Vegyépszer érintettsége az előzetes információk alapján bizony felvethető. Kérem, önöknek, és remélem, majd mindazoknak, akik érintettek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), evvel kell számot vetniük. (Dr. Répássy Róbert: Mit mondott Bácskai?)
Ami pedig Bácskai urat illeti (Az elnök ismét csenget.), valóban jelentkezett nálam, holnap erről számot fogok adni a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. (Az elnök ismét csenget.) Sem jogköröm, sem szándékom nem volt, hogy bármilyen felhatalmazást adjak neki, ugyanolyan tájékoztatást kaptam, ugyanolyan kevés értékűt, mint amit az államtitkár, illetve amit belügyminiszter asszony kapott.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť