BALOGH LÁSZLÓ

Full text search

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kovács László külügyminiszter úr pénteken bejelentette: “Hivatalos jelzés érkezett Belgrádból, hogy Szerbia-Montenegró nem fogadja el az etnikai alapú kettős állampolgárságot.”
Tisztelt Külügyminiszter Úr! Kitől kapták a belgrádi üzenetet? Milosevicstől már nem kaphatták, hisz ő már máshol van. Tehát ki a szocialisták szigorúan titkos belgrádi kapcsolata? Merthogy Zsivkovics szerb miniszterelnök már régen fölajánlotta a kettős állampolgárságot. Szombaton este Jokszimovics asszony, a szerb-montenegrói külügyminiszter-helyettes nagyon lassan mondta, hogy a magyar Külügyminisztériumban is megértsék: “Semmi akadálya nincs annak, hogy Belgrád ilyen egyezményt kössön Budapesttel, de megállapodásra sincs szükség, ha Magyarország szeretne kettős állampolgárságot adni a vajdasági magyaroknak. A szerbia-montenegrói törvények ugyanis semmiképpen nem akadályozzák a kettős állampolgárság intézményének működését. A kérdés eldöntése elsősorban a magyar kormányra tartozik. Ha Magyarország meg akarja adni a kettős állampolgárságot a vajdasági magyaroknak, Szerbia-Montenegró még csak bele sem avatkozhat ebbe a folyamatba, hiszen horvát-szerb megállapodás nélkül is kettős állampolgárságot kapnak - éppen nemzeti alapon - a vajdasági horvátok.”
Szombat óta megértették-e a belgrádi üzenetet? Vagy most folyik a beszéd fordítása? Megértették-e a délvidéki magyarok követelését? Ez a kérdés, miniszter úr. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť