MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA gyermek-, ifjúsági és sportminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Vissza kell hogy igazoljam azokat a számokat, amelyeket képviselő úr is felhozott, és valóban igaz az, hogy ennek a stadionrekonstrukciós programnak a teljes előkészítése nem megfelelő volt, szakmailag nem megalapozott volt, és ez okozta aztán később a problémákat is.
Úgy, ahogy képviselő úr említette, 1,75 milliárd forint értékű volt az az elsődleges költségvetési tétel, amit a beléptető rendszerre irányoztak elő. Aztán egyszer csak Deutsch Tamás volt miniszter úr ezt mind az önkormányzatok mint tulajdonosok, mind a költségvetés figyelmen kívül hagyásával 3,2 milliárd forintra egy határozattal megemelte. Aztán ez tovább pörgött, mert ahogy ön is említette, valamilyen érdekes úton-módon a Sportfólió Kht. a közbeszerzési végeredmény alapján egy 4,8 milliárdos ajánlatot fogadott el. De még itt sem állt meg a történet, hiszen végül a pótmegrendelésekkel együtt igazából a minisztérium 5,1 milliárd forintról kötött szerződést a Debis Dataware céggel, amely elnyerte a közbeszerzés alapján a pályázatot. Fontos megjegyezni, hogy ez tulajdonképpen a teljes stadionrekonstrukciós költségvetés egynegyedét tette ki, ami tulajdonképpen ellehetetlenítette ennek a programnak a befejezését.
Emellett fontos azért azt megjegyezni, hogy volt a második ajánlat, amely szintén beérkezett a közbeszerzésre és érvényes ajánlat volt, amely technikailag abszolút kielégítette az igényeket, ez 2 milliárd forinttal olcsóbb volt, mint az első 4,8 milliárd forintos ár. Fontos még egyet megjegyezni, hogy egybehangzó szakértői vélemények szerint, de akár utalhatnék Demján Sándor úr levelére is, amelyben a miniszterelnököt, Orbán Viktort tájékoztatta arról, hogy a beléptető rendszerre a Magyar Labdarúgó Liga 1,75 milliárd forintnál többet nem tart szükségesnek, és ezt a keretet tartja egy ésszerű beruházási nagyságrendnek.
A konkrét kérdéseire pedig az egy percben fogok válaszolni. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť