ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az Orbán-kormány Ifjúsági és Sportminisztériuma olyan stadionbeléptető rendszer megvalósításához kezdett, amelynek kapacitása messze meghaladja a magyar labdarúgás egyáltalán lehetséges igényeit. Egy olyan rendszer kiépítéséhez fogtak hozzá, amelynek a fenntartása önmagában több pénzbe kerül, mint a magyar, úgynevezett hivatásos labdarúgás egész évi jegybevétele.
Ugyanakkor a pályázat és az ehhez tartozó beszerzés is vitatható körülmények között zajlott. Eredetileg 1,2 milliárd forintot irányoztak elő a stadionbeléptető rendszerre, később ezt 3 milliárd forintra emelték, majd a két beérkezett pályázat közül az 5 milliárd forintos ajánlatot fogadta el a minisztérium. Egy olyan stadionbeléptető rendszert sikerült tehát kiépíteni, amely tartalmaz olyan elemeket, amelyek olyan stadionokra vonatkoznak, amelyeknek pillanatnyilag még kerítése sem igen van. Sikerült tehát egy drága rendszert beszerezni.
Ugyanakkor azzal kapcsolatban is felmerültek kétségek, hogy maga a beszerzés törvényes volt-e. Ehhez hozzátartozik az, hogy bizonyos számítástechnikai eszközöket és más eszközöket a piacon szokásos árnál jelentősen drágábban sikerült beszerezni ennek az akciónak a keretében. Érthető tehát, hogy a minisztérium ezeknek a tényeknek az ismeretében 2002. szeptember 11-én feljelentést tett a rendőrségen.
(15.50)
Tisztelt Államtitkár Úr! Néhány kérdést szeretnék feltenni a stadionbeléptető rendszerrel kapcsolatban. Először is azt, hogy az önök álláspontja szerint mekkora kár érte a magyar adófizetőket, a költségvetést. Másodszor azt, hogy kit terhel a felelősség ezért a kárért. Harmadszor pedig azt, hogy hogyan halad a vizsgálat, és milyen további lépéseket terveznek a stadionbeléptető rendszer ügyében.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť