VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Akkor újrakezdem. Idézem Magda Sándor tanár úr, képviselőtársam fölszólalásából azt a részt, amire utal, hogy az egyéni gazdálkodók helyzete romlik. Valóban, jobban romlik, mint esetleg a társas vállalkozóké. Több ok is van, hogy miért romlik, itt már elhangzott sok minden. A falugazdász-hálózattal kapcsolatban mindenki ígérte, mindahány párt, aki elindult, hogy most már településenként lesz egy-egy falugazdász, hiszen az EU-csatlakozás előszobájában, az előtte való egy-két évben egy nagyon komoly szakmai segítséget kell hogy kapjanak a gazdák, különböző tanfolyamokat fognak tartani. Ebből nagyon kevés valósult meg 2002-ben, de 2003-ban is. Sőt, annyit még a tisztogatásról, mert én egy picit így is nevezem, hogy még a portást és a takarítót is kitakarították szó szerint, az FVM-vezető azzal a morbid megjegyzéssel, hogy magát Torgyán és Orbán tette oda. Nem hiszem, hogy ilyen mélységig lement volna az előző kormányzat és foglalkozott volna ezzel a dologgal. Most viszont pont hasonló dolgokat élünk meg.
Az agárhitelekkel kapcsolatosan szomorú dolog, hogy egyszerűen nem lehet hozzájutni, nem lehetett már 2002-ben sem hozzájutni az agrárhitelekhez, hiszen olyan garanciát kérnek, kértek, ami az önök ígérete ellenére sajnos nem belátható és nem fölvállalható a termelők részéről. Tészekről, bészekről szó esett. Azért mondjuk meg őszintén, azon kívül, hogy be tudtak jelentkezni, hathatós érdemi támogatást egy kivételével bizony nem kaptak 2002-ben, de 2003-ban sem. Csak reménykedni lehet, hogy 2004 másról szólhat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), bár a költségvetés nem ezt sugallja.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť