VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): A Medgyasszay képviselő úr által elmondottakhoz és az integrációról annyit, hogy azért valóban jó lenne, ha igazából is segítenénk, hiszen - ha figyelne Németh Imre miniszter úr és Szanyi államtitkár úr - már közel egy éve például a strucctenyésztőknek az úgynevezett országlistára való felvételi kérelme kint van Brüsszelben - még egyszer kérném, hogy figyeljen, kedves államtitkár úr és miniszter úr -, mert várják, hogy rábólintsanak. Hiszen van egy olyan feldolgozó, aki csomagol, feldolgoz, szalámit készít, exportképes dolgot, és közben ön javasolgat különböző dolgokat, hogy mire kell majd átállni vidéken a sertéstartás, tehéntartás helyett, baromfi helyett és így tovább. Ugyanakkor vannak ilyen kezdeményezések is, amiket jó lenne, ha a minisztérium nagy tisztelettel segítene, ezt elvárnák a termelők, elvárná a feldolgozó is, nem pedig azt, hogy esetleg majd emiatt be kelljen csukni, és azt mondani, hogy nem voltak hajlandók ezek integrálódni, holott ez már megvan és készen van.
Szoktak idézni az Orbán-Torgyán-kormány idejéből - én is idézek: akkor a földalapú támogatás azért a családi gazdálkodók esetén közel 16 ezer forint volt, most annak éppen a fele sem; az őstermelőknél 12, most 7 - nem tudom, hogy mi a kevesebb és mi a több -; akkor el lehetett adni a disznót 300 forintért körülbelül, ment a dolog, a szarvasmarhát el lehetett adni; most, jelen pillanatban 125 forintért ha megveszik kilóját az élőmarhának, akkor már nagy dolog - a selejt tehénről beszéltem -, úgyis megszabadul tőle még a húsz tehenet tartó gazda is. Ez tragédia, ez ellen tenni kellene. Valójában mellé kellene állni, és költségvetéssel segíteni, főleg ezt a következő évet, hiszen a hogyan továbbról a következő évnek a költségvetése fog dönteni.
A szövetkezeti üzletrészeket önök ígérték, hogy meg fogják vásárolni. Kérem szépen, esetet tudok mondani, amikor nem megvásárolták, hanem a kifizetést is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) visszakövetelte a minisztérium. Ott volt a levél, amit erre válaszként kaptam...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť