VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Úgy érzékeljük az agrárgazdaság 2002. évi helyzetéről szóló jelentés kapcsán és itt a parlamenti vitában elhangzottak alapján is, hogy bizony 2002-től kezdődik a magyar agrárium gyorsított mélyrepülése. Itt elhangzott, nagyon helyesen, hogy a vidék legnagyobb foglalkoztatója az agrárium. Úgy gondolom, hogy ha az 1 millió 300 ezer dollár aktívumnak legalább egyharmadával meg lehetne fűszerezni a jövő évi költségvetést, akkor elégedett lehetne kis- és nagyüzem egyaránt. Nem az a gondom, hogy kik kaptak adósságrendezésre hitelelengedést, hanem azzal van gondom, hogy kik nem kaptak. A kétmillió forint alatti hiteleket ugyanis nem tetszettek elengedni, és ez, véleményem szerint, igen-igen rontja a statisztikát, és rontja a foglalkoztatottság helyzetét, mert aki kétmillió forint hitelt vesz fel, annak legalább annyira fájdalmas annak a visszafizetése adott aszály- és fagykár esetén, mint bárki másnak a több.
A földtörvényről már esett szó. Itt a bérlők kerültek elsősorban helyzetbe a tulajdonosok hátrányára. Ugyanakkor a Nemzeti Földalappal kapcsolatosan megjegyezném, hogy a felajánlások ugyan megtörténnek, de itt is megy a nagy átverés, hiszen a mi megyénkben eddig összesen hat embernek folyósították ezt az összeget az életjáradékkal kapcsolatosan. Megjegyezném azt is, hogy az ígéretek között szerepelt, hogy ki tetszenek fizetni a szövetkezeti üzletrészeket. Majd egy következő fölszólalásban folytatom.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť