KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Azért kértem volna részletes kimutatást, mint ahogy a beszédemben is elmondtam, hogy jobban lássuk a megoszlását ennek a 60 milliárdnak, mivel ha nézzük a földterület használat szerinti megoszlását, akkor az látható a táblázatból, hogy egyéni gazdálkodók a földterület 59 százalékát használják, míg gazdasági szervezetek 38,9 százalékát. Ugyanakkor, mint ahogy már említettem, a gazdálkodó szervezetek 42 milliárd forintból részesedtek, míg magántermelők 18 milliárd forintból. Tehát érdekes lett volt ezt a táblázatot ilyen formában is összevetni.
Szeretnék még a hátralévő időmben miniszter úr egyik felvetésére is reagálni, mikor azt mondta, hogy nagyon nagy lemaradás volt az intézményi rendszerek kiépítésében. A mai nap folyamán már napirend előtt miniszter úr felszólalt, és Glattfelder Béla képviselőtársam megválaszolt rá, hogy önök valóban létrehoztak egy új hivatalt, amit MVH-nak hívnak, ez az MVH az AIK és a SAPARD-hivatalok összevonásából jött létre. Tehát roppant egyszerű feladat volt összevonni két hivatalt, nem érzem azt, hogy ez egy komoly feladat volt az önök részéről, mivel mind a két intézményt annak idején az Orbán-kormány alakította ki. Mint tudjuk jól, az AIK-ot egy '97-es törvényerejű rendelet tette lehetővé, míg a SAPARD-ot az EU-felkészülés keretében hoztuk létre, és ön is elismerte már többször, hogy márciusban az átadás előtt még megtörtént az akkreditációja, tehát 2002 márciusában.
Köszönöm szépen, elnök asszony.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť