KARAKAS JÁNOS

Full text search

KARAKAS JÁNOS
KARAKAS JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Medgyasszay úr felvetése kapcsán: tény és való, hogy a kisegzisztenciákért kell valamit tenni, hiszen ha ők árutermelésre képesek, akkor ezt érdemes elősegíteni. De én semmiféleképpen nem a falugazdászokban látom a megoldást, mert az egy kényszer, és nem hiszem, hogy ez megy. Arról nem is beszélve, hogy ehhez rengeteg pénzkiegészítés is kellene még, hiszen önmagában egy szervezetet kell még kialakítani. Megítélésem szerint sokkal, de sokkal előrevivőbb az, ha ezek a kisegzisztenciák önmagukat igyekeznek megszervezni, nevezzük ezt tésznek, bésznek vagy bárminek. De örülnék, ha mondjuk, nem az utolsó másfél évben gyorsult volna fel ez a folyamat, hanem mondjuk, már megkezdődhetett volna igazából az elmúlt évtized elejétől kezdve.
Vagy a másik részről: azért ne feledjük, amikor beszélünk a háztájiról, az integrációról, hogy mi volt. Akkor volt egy tőkeerős cég ezek mögött, és ott egy filozófia volt a kisegzisztencia kérdése. Ezt a filozófiát a rendszerváltással sajnos kissé elfelejtettük, most kell újból behoznunk, most kell megcsinálnunk.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť