DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök asszony, részint az érintettség okán, hiszen Medgyasszay úr megnevezett. Ő is tudja, hogy nem azokat a rémképeket mondtam, amik az ő szájából itt elhangzottak. Arról beszéltem, hogy napjainkban is folytatódik az az évszázados - és még egyszer mondom, évszázados - trend, hogy az agrárfoglalkoztatottak lakosságon belüli aránya csökken, és ennek a trendnek a figyelembevételével legkevesebb 500 ezer új munkahelyre van szükség a magyar vidéken, hogy a vidék lakosságmegtartó képessége megmaradjon. Mondhattam volna egymilliót is. Nem arról beszéltem, hogy bárki is tönkremenjen.
A másik dolog, elnök asszony, a pontosítás kedvéért: egyszerűen tényszerűen sem igaz, hogy a Medgyessy-kormány felfüggesztette volna a gazdahiteleket. Sőt, egész pontosan az történt, hogy az Orbán-kormány idején a 100 milliárdos keretből 40 milliárdot fizettek ki, majd ránk hagytak 60 milliárd forint kifizetnivalót úgy, hogy közben nem volt hozzá költségvetési forrás. Ezt is a Medgyessy-kormánynak kellett előteremteni, és tisztelettel még egyszer mondom, nemhogy kifizettük, örömmel biztosítottuk a gazdáknak. Egyébként ez olyan, mint amikor a tolvaj kiált rendőrért. Itt emlékeztetném a tisztelt Házat arra, hogy ez a mai napig is folyik.
Begyűjtöttünk egy halom piros lapot még az Orbán-Torgyán-kormány idején, igen, az Orbán-Torgyán-kormány idején, ezt úgy-ahogy kisárgítottuk, és remélhetőleg a csatlakozásig zölddé változtatjuk.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť