BORKÓ KÁROLY

Full text search

BORKÓ KÁROLY
BORKÓ KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Elhangzott az előzőekben, hogy vajon melyik az életképes birtokszerkezet. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani önökkel a véleményemet. Nyilvánvalóan és csatlakozva Ivanics képviselő úrhoz, más-más minden tájon, minden adottság mellett más, hiszen ezt nagyon sok minden meghatározza.
(20.20)
Meghatározza a piacoktól való távolság, az adott kultúra, amelyet termelni lehet egy adott területen. Meghatározza az, hogy milyen integrációban lehet ezt a termelést folytatni. Tehát nyilvánvaló, hogy fekete ribizliből, mondjuk, 3-4 hektár is lehet, hogy életképes birtokméret, viszont kukoricából lehet, hogy nem. Nyilvánvalóan attól függ, hogy sikerül-e eladni, mit lehet vele kezdeni.
Ivanics képviselő úrhoz szeretnék abban a vonatkozásban kapcsolódni, ő felvetett egy kérdést, ami a mezőgazdaság nagyon fontos feladata, ez pedig a tájfenntartás, a tájgondozás, a magyar vidék képének megteremtése, illetve folyamatos gondozása, ápolása. Azt gondolom, hogy a mezőgazdaság amiatt is nagyon fontos kérdés még, hogy legyen magyar vidék egyáltalán, hogy legyen honnan tovább olcsó agyat elszívni a nagyvárosoknak. Hiszen ha a mi vidékünket nézzük, akkor az a szomorú tapasztalatunk van, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az egyik legjelentősebb kibocsátója a felsőoktatási intézményekben végzett diplomásoknak. Az országosan végzett fiataloknak csak mintegy 40-50 százaléka tér vissza a megyébe, a többi a tudásával a többi országrészt gazdagítja.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť