BORKÓ KÁROLY

Full text search

BORKÓ KÁROLY
BORKÓ KÁROLY (Fidesz): Karakas úr népszerű, mert én is hozzá szeretnék címezni néhány dolgot Szó volt arról, hogy az üzletrész megvásárlása üzletileg és az adófizetők adóforintjainak legjobban megtérülő befektetése volt-e. Azt szeretném javasolni megint csak a képviselő úrnak, hogy ne csak Budapest környékén vagy ne csak Pest megyében nézzen körül ebben a vonatkozásban, hanem tényleg jöjjön el hozzánk a távoli Szabolcsba, és jöjjön el - mondom - azokra a településekre, ahol a termelőszövetkezetek nem a ’90-es évek második felében mentek tönkre, számolódtak fel, vagy végelszámolással szedték szét őket, hanem sokkal korábban.
Mondjuk, Kisvárda környékén egy Pap nevű községben, talán az volt az első termelőszövetkezet, amelyiket ebben az országban felszámoltak, valamikor ’94 körül. Ott már ezek a folyamatok a kedvezőtlen termőhelyi adottságok, egyebek miatt, meg nagy valószínűséggel a nem kellőképpen szakszerű vezetés miatt is - és nagy valószínűséggel a közgazdasági feltételek olyan módon való értelmezése miatt is - megszűntek.
Azok az emberek maradtak itt tulajdonképpen megélhetés nélkül, akik egész életüket ebben az ágazatban, a téeszben... - hogy nálunk mondják, az egészségüket, erejüket ott hagyva ezeknek a téeszeknek az építésével foglalatoskodtak, és olyan élethelyzetbe kerültek, hogy amikor megöregedtek, nyugdíj előtt álltak, ezek a munkahelyek megszűntek, és az égvilágon semmiféle lehetőségük nem volt arra, hogy abból a vagyonból részesedjenek, amit egész életükön keresztül összehoztak. Ez az üzletrész-felvásárlás (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) nekik jelentett – lehet, hogy nem a leggazdaságosabb, de - erkölcsileg mindenképpen méltányolható megoldást.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť