GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Balsay úr utolsó gondolataival folytatnám vagy kezdeném a mondandómat. Mivel egyetértés van közöttünk, ezért ezt is szeretném megerősíteni. Bár ő ambivalens érzésekről beszélt, én mindezek mellett azt mondanám, hogy az, ami az egységes nyilvántartási rendszeren keresztül a fekete- vagy szürkefoglalkoztatás tekintetében kényszerítő hatásként vélhetően érzékelhetővé válik, az mindenképpen szerencsés és jó folyamat lesz.
Ezt alátámasztja - még egyszer hangsúlyozom - az OÉT-n belül a munkaadói képviseletek álláspontja is, de szeretnék példát mondani arra is, hogy korábban, még akkor, amikor a törvénytervezet jelenlétéről szó sem esett, évekkel ezelőtt munkaadói szervezetek önmaguk generálták azt a folyamatot, hogy célszerű és jó lenne az, ha összefogás lenne az államigazgatás, hivatali szféra és a gazdálkodó szféra tekintetében abban a vonatkozásban, hogy fellépjenek a piacon nem tisztességesen jelen lévőkkel szemben vagy a nem legálisan foglalkoztatókkal szemben. Mára megérett a helyzet ilyen értelemben, hogy az egységes nyilvántartási rendszer ehhez háttérsegítséget is adjon, és ez a háttérsegítség természetesen elengedhetetlenül fontos azok számára is, akik ellenőrizhetnek.
A munkaügyi, munkabiztonsági ellenőrzéssel foglalkozó területen foglalkozó emberek addig, amíg jogosítvány nincs a kezükben e vonatkozásban, nyilván nehezen tudnak eljárni. Akkor, amikor jogosítvánnyal bírnak, a gazdaság hasznára, hozamára bíró vagy azzal párosuló tevékenységet tudnak folytatni, és ez igazából nagymértékben segítheti a legális foglalkoztatás kialakulását, ami persze mindegyikünk számára egyéb indirekt haszonnal, hozammal párosul.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť