SZABÓ ISTVÁN

Full text search

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem lehet önmegtartóztatást tanúsítani kétpercesek ügyében, képtelenség. Ellentétben azzal, amit Molnár Gyula képviselőtársunk állít, miszerint egy új postát, egy másik postát kell építeni, ennek a törvénynek az alapján - még ha Simon Gábor képviselőtársam precízen és pontosan idézte is, és százszor idézi föl a törvényben megfogalmazott célokat - akkor sem fog létrejönni sem az új Posta, sem azok a célok nem fognak megvalósulni, amelyeket a törvényalkotó meghatározott.
(14.00)
Azt mondja Simon Gábor képviselőtársam, hogy nemzeti érdek az erősödő verseny - ez súlyos tévedés, nem ez a nemzeti érdek! Az a nemzeti érdek, hogy a fogyasztók, a postai tevékenység kapcsán érintettek, a postai szolgáltatásokat igénybe vevők olcsó, korszerű és mindenhol könnyen hozzáférhető szolgáltatásokat kapjanak, ez a nemzeti érdek. Ezzel szemben ez az erőltetett tempójú liberalizáció elbocsátásokat fog eredményezni, ez a kistelepülések életminőségének a romlásához vezet - és csak zárójelben jegyzem meg, hogy emögött tudatos társadalompolitikai célokat vélünk felfedezni. És ez a fajta liberalizáció, félreértés ne essék, jelentős áremelkedéshez fog vezetni a postai szolgáltatások piacán.
Nagyon gyorsan szeretném idézni azt, amit az EU-irányelv ír elő, és amivel egyébiránt ellentétben állnak az önök elképzelései, de erre már nem lesz időm, nem fogok ebbe bele, hogy ne kelljen félbeszakítanom; majd egy másik kétpercesben szeretném ezt ismertetni.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť