SZABÓ ISTVÁN

Full text search

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt képviselőtársam az iménti felszólalásában azt mondta, hogy a kormány a kistelepülések megsarcolásával akarja előteremteni a posta modernizációjához szükséges forrásokat. Félreértés ne essék, a kormány ezen törvényjavaslattal világossá tette, hogy semmiféle modernizációs szándéka nincsen a postánál. Képviselőtársam egy korábbi mondatában számon kérte teljesen jogosan a kormány postapolitikai elképzeléseit. Ezek eléggé világosak, homlokegyenest mások, mint az Orbán-kormány postapolitikai elképzelési voltak.
Miközben az Orbán-kormány egy erős, több lábon álló postakonszernt akart létrehozni, amely megteremtette volna a modernizáció forrásait, ezzel szemben ez a törvényjavaslat arról szól, hogy a nemzeti postaszolgáltatót meggyengíteni, fokozatosan kivezetni a postai szolgáltatások piacáról, és mindehhez érvként az EU jogharmonizációs kötelezettségeit használja föl, azt a kötelezettséget, amely - ahogyan ez a vonatkozó irányelvekből és az ezzel kapcsolatos bizottsági közleményből kiderül - a nemzeti hatáskörben eldöntendő kérdéseket meghagyva egy nagyon óvatos mérlegelés, mi több, tanulmányokkal megalapozott és tanulmányokra épített döntéssorozatot határoz meg és irányoz elő, amely nemzeti tagállami postai szolgáltatásokra vonatkozó tanulmányokra építve akarja meghatározni a liberalizáció időrendjét és sorrendiségét. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) A 2009-es teljes liberalizációnak a megerősítését is csak erre alapozza.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť