FÜLÖP ISTVÁN

Full text search

FÜLÖP ISTVÁN
FÜLÖP ISTVÁN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Molnár Gyula képviselőtársam kiment, de csak visszakanyarodnék hozzá: azt említette, hogy mi visszasírjuk az előző rendszer bizonyos dolgait. Isten őrizz, a nosztalgiázás nem a mi feladatunk - nem is szoktunk -, de ami jó, azt nem kell tudatosan tönkretenni. Egyfajta olyan modernizációra van szükség, amelyik az így is hátrányos helyzetben lévő és lemaradó településeket felhozza, tehát mi egy ilyen postatörvényt várunk el.
Hogy most esetleg általános dolgokat mondunk: a részletes vitában majd elmondjuk azokat a pontokat paragrafusonként, amelyek szerintünk hibásak, de én azt hiszem, itt alapvetően az a probléma közöttünk, hogy önök, tisztelt kormánypártiak, úgy próbálják ezt a törvényt beállítani, mintha ez a törvények netovábbja lenne, mintha ez a legegzaktabb, legprecízebb lenne. A részletes vitában majd ki fogunk rá térni, de egy paragrafust hadd olvassak fel, mert nagyon jól általánosítható, és az egész törvényjavaslat ilyen általánosságokkal van tele.
Az 5. § (3) bekezdése: “az egyetemes postai szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatásoknak igazodniuk kell az igénybe vevők szükségleteihez, valamint a technikai, gazdasági és társadalmi környezethez.” Mit mond ez a szakasz? Ki határozza meg ezeket a szükségleteket? Mit jelentenek a felsorolt környezeti tényezők? Hogyan viszonyulnak ezek az európai uniós követelményekhez?
Ezek azok az általános dolgok, amelyek kapcsán mi próbáljuk azt elmondani, hogy sajnos az egész törvény nem időszerű, nem ilyen formában kellene előterjeszteni, de amennyiben önök azt kívánják, persze konkrétan el tudjuk mondani azokat a hibákat, amelyek az egész törvényjavaslatot áthatják, és az egész törvényjavaslat szellemiségét ki lehet belőlük következtetni.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť