FÜLÖP ISTVÁN

Full text search

FÜLÖP ISTVÁN
FÜLÖP ISTVÁN (MDF): Köszönöm szépen. Simon Gábor képviselő úr említette, hogy a törvény és a Posta Rt. nem függ össze, de valamilyen szinten összefügg, annak ellenére, hogy a törvény nem csupán a Posta Rt.-re vonatkozik, hanem egy egyetemes postai szolgáltatást kíván megoldani, de ettől függetlenül kölcsönhatásban vannak egymással. Tehát ez a törvény azért valamilyen szinten a Posta Rt. jövőjét befolyásolni fogja - ezt, azt hiszem, a képviselő úr is belátja.
A kérdés az, hogy egyáltalán a Posta Rt.-t kívánjuk-e helyzetbe hozni, vagy eldöntötte a tisztelt kormánypárti oldal, hogy a Posta Rt.-t kivéreztetik. Mert ez a törvény természetesen, ha a Posta Rt. kivéreztetéséről szól, akkor elfogadható, csak mi azt mondjuk, hogy a Posta Rt.-nek mint jelenleg állami tulajdonban lévő részvénytársaságnak a jövőben szerepet kell szánni. Nem hisszük azt, hogy csupán ezen a piacon, ezen a területen a szabad verseny szempontjából egy kivéreztetett Posta Rt.-t kell majd versenyeztetni esetleg egy olyan kondíciójú külföldi szolgáltatóval, amelyben a posta nem veheti fel a versenyt. Amennyiben ez a cél, akkor teljesen más a dolog.
(13.40)
Amit még nehezményeztem az előbbi hozzászólásomban, és most még megerősítem, hogy annak idején, meg előszeretettel ma is a Szocialista Párt a szakszervezetekre szokott hivatkozni akkor, amikor a szakszervezetek véleménye az ő véleményüket alátámasztani látszik. De amennyiben a szakszervezetek véleménye már eltér attól, akkor a szakszervezetek véleményére már nincs szüksége a Szocialista Pártnak, és jelenleg is ez látszik: nem hallgatták meg a szakszervezetek véleményét.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť