SÁGI JÓZSEF

Full text search

SÁGI JÓZSEF
SÁGI JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Két részben szeretném folytatni Stolár Mihály képviselő úr gondolatait. Annak a bizonyos bírságnak a mértéke, amit a 12. ajánlási pontban említett: tényleg vita volt arról, hogy most 20 ezer forinttól 500 ezer forintig mekkora összeg legyen ez. Nagyon helyesnek tartanánk az arányosítás mértékét. Most a képviselők között nagyon sok jogász végzettségű ember van, az igazságügy-miniszter úr, az államtitkár úr is, gondolom, az ő területük is ezt megállapítani, hogy pontosan minek van büntető hatálya. Valószínűleg célszerű lenne hozzájuk fordulni tanácsért legközelebb, amikor majd a jogalkotó a normaszöveg megalkotásánál tart.
A másik, amihez szeretnék hozzászólni, az OFKT tagjainak a létszáma. Vita volt arról a bizottsági ülésen is, hogy melyik a jó létszám, 13, 17, 19 vagy 21 fő. Azt tartanám helyesnek, ha kevesebb tagból állna ez a tanács, mert egyrészt nem érdekegyeztető fórumról van szó, másrészt meg annál hatékonyabban működik ez a tanács, minél kisebb a létszáma.
Végezetül egy harmadik megjegyzésem is lenne. A 14. pontban Gúr Nándor képviselő úr, a 11. pontban pedig magam fogalmaztam meg egy módosító indítványt, amely nagyjából hasonló témát feszeget, bár különböző megközelítésből. A folyosói beszélgetések kapcsán ígéretet kaptam arra, hogy kapcsolódó módosító indítvány formájában ez a javaslat majd visszakerül még a bizottság és a parlament elé tökéletesített formában. Nagyon szeretném, ha legalább ebben konszenzus lenne, gondolom, erre még később vissza fogunk térni.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť