PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, de nem erre szeretnék válaszolni. A Hócipőt nem szoktam olvasni, úgyhogy nem tudom, volt-e benne ilyen vagy mikor, három éve vagy öt éve, vagy egyáltalán magyarországi fotó ez, vagy miről van benne szó.
Gusztos Péter képviselőtársamnak szeretném mondani, biztos vagyok abban, hogy a futballhuliganizmust ez a javaslat nem fogja megoldani. Azért nem fogja megoldani, mert én magam, mint ahogy már mondtam többször, rendszeres meccslátogató lévén nagyon jól láttam és nagyon jól tudom, hogy a magyar rendőrség sajnos a futballpályák környékén ezt a kérdést nem jól kezeli. Egész egyszerűen azért nem kezeli jól, mert sokszor, amikor be kellene avatkozni, akkor nem avatkozik be, amikor meg beavatkozik, akkor túl későn avatkozik be, vagy rossz módszerekkel teszi a dolgát. Tehát szerintem a probléma, a futballhuliganizmus kérdésének legfontosabb része, hogy a rendőrség egész egyszerűen nem tudja kezelni azt a problémát, ami most a labdarúgópályák környékén egy-két helyen van.
Egyébként nagyon egyszerű a dolog, mert ha mondjuk, egy labdarúgó-mérkőzésre 20 ezer vagy 15 ezer néző megy ki, és annak az 1 százaléka futballhuligán, akkor 150 emberről van szó, 150 emberre teljesen másképp kellene készülni; mondjuk, egy másik labdarúgó-mérkőzésre csak ezer ember megy ki, annak a 10 százaléka 15 ember, tehát ez azt jelenti, hogy teljesen mások az arányok. Egész egyszerűen a rendőrség nincs felkészülve ezekre a feladatokra. Hiába mondja a rendőrkapitány, akár az országos, akár a budapesti, hogy ezt a problémát meg tudják oldani. Nem tudják megoldani, és sajnos ezért van az, hogy a józan érzésű drukkereknek egy jelentős része, mint ahogy képviselőtársam is mondta, elfordult a labdarúgástól, és nem jár ki a meccsekre. Ettől függetlenül állítom, hogy a balhé közepébe csak az az ember tud eljutni, aki maga is balhézni akar, tehát akár a legveszélyesebb (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) labdarúgómeccs, az Újpest-Fradi is teljesen jól biztosítható, ha ezt a rendőrség is akarja.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť