KISS ATTILA

Full text search

KISS ATTILA
KISS ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A vitában még annyit azért mindenképpen el kell mondanom a kisebbségi véleményhez csatlakozva, hogy bármilyen erőszakos vagy gyűlöletkeltő beszédről is van szó, ezt mi is elítéljük, gondolom, párttól, politikai hovatartozástól függetlenül is egyértelműen elítéljük. Azonban még ettől is fontosabb számunkra a vélemény- és a szólásszabadság védelme.
A több évszázados múltra visszatekintő alapelv gyakorlása nekünk, magyaroknak sajnos, igen ritkán adatott meg. Talán ebből is következik az, és talán ezért is érthető az, hogy mi meglehetősen érzékenyen reagálunk minden olyan törekvéssel kapcsolatban, olyan törekvésre, olyan elképzelésre, amely ezt próbálja csökkenteni vagy szigorítani. Még egyszer mondom: nem a szándékot tartjuk mi sem kifejezetten rossznak vagy elítélendőnek, hanem azt, hogy egy valóban évtizedek óta, tíz-egynéhány éve működő gyakorlatot most ilyen módon próbálunk módosítani.
Azt gondolom, hogy mindenképpen támogatjuk azt mi is - az SZDSZ-hez hasonlóan -, hogy valamit lépni kell. Tehát mindenképpen lépnünk kell abban az ügyben, hogy a stadionokban ne történhessenek olyan rendzavarások, amelyek az előző időszakban megtörténtek, ne legyen uszítás se faji, se egyéb más szempontra tekintettel. Ezeket mind elítéljük, de azt is - és ehhez viszont partnerséget is ajánlunk -, hogy például Magyarországon olyan internetes honlapokat vagy portálokat tudnak elérni, akik ilyen dolgok iránt érdeklődnek, amelyeket Európa más országaiban már nem lehet megtenni.
Olyan kirekesztő vagy nyíltan uszító tartalmú honlapokat, portálokat lehet Magyarországról elérni, magyar emberek olyanokat tudnak elérni, amelyeket más európai országokban már nem tehetnek meg. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ennek a módosításához, illetve kidolgozásához, hogy hogyan lehetne ezt megszüntetni, azt gondolom, ebben mindenképpen partnerek leszünk.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť