HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Csákabonyi Balázs képviselő úr hozzászólásában azt mondta, hogy nem jó a jelenlegi törvényi háttér. Ezzel részben egyetértenék, de azzal egészíteném ki, hogy nem tudjuk, milyen, hiszen nincs betartva. Ha be lenne tartva, akkor tudnánk, hogyan működik, milyen hatásai vannak. Feltette a kérdést, hogy a kormány ebben a helyzetben mit tegyen, üljön-e karba tett kézzel vagy valamit cselekedjen. Hát cselekednie kell! És a kormányban ott ül a belügyminiszter asszony, aki alá tartozik a rendőrség, és a betartatás vagy a törvény hatályosulása érdekében rendkívül sok dolgot tehetne meg. Pontosan ezek a cselekedetek és ezek az aktivitások hiányoznak, és ezért minősítettük többen ezt a törvénymódosító javaslatot pótcselekvésnek. Azt szorgalmaznám, hogy talán a jelenlegi hatályos törvény betartását kellene szorgalmazni, és utána megvizsgálni, hogy hova jutunk, milyen helyzet vagy állapot alakul ki.
Nem szándékoztam hozzászólásomban úgy felosztani a parlamenti pártokat, hogy van három rendszerváltó párt és van az MSZP. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy bizony a szólásszabadságról mint a demokrácia egyik alapeszméjéről talán másképpen gondolkozunk; talán van, aki fontosabbnak tartja, hogy ez érvényesüljön vagy hatályosuljon, és van, aki ezt kevéssé tartja fontosnak, illetve másokat helyez ennek elébe.
Azt nagyon fontosnak tartom, hogy itt a parlamentben - és teljesen egyetértek a jobb- és a balközép demokráciavédő, intézményrendszer-védő tevékenységével, amit Eörsi Mátyás képviselő úr mondott - van jó néhány olyan eset, amikor együttesen kellene olyan jelenségek ellen fellépni, történjen az akár jobboldalról, szélsőjobbról, akár szélsőbalról, ami indokolt lenne, és ami valóban az intézményrendszer védelmét jelentené. Ha ilyen kezdeményezéseket tapasztalnánk vagy észlelnénk, ahhoz mi csatlakoznánk.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť