HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kezdünk itt belecsúszni egy olyan helyzetbe, amit jó lett volna elkerülni ebben a vitában. De mindegy, ha már így van, akkor beszéljünk erről is. Itt arról van szó, hogy ki fogja megmondani, vagy ki fogja meghatározni pontosan, hogy mi az a kör, amit magába foglal - és erről beszélt Salamon László a gyűlöletbeszéd kapcsán -, és mi az, amit nem. Ki fogja ezt minősíteni? Hol a határ, meddig fog ez beleférni ebbe a fogalomba? Honnan mondjuk, hogy ez idáig ez, aztán innentől kezdve nem az?
És ha itt az előbb Eörsi Mátyás képviselőtársam jobboldali neveket citált, akkor a baloldalról is lehet mondani: Keller László megnyilvánulásai legalább oly mértékben kimerítik ezeket a kritériumokat, mint amit az előbb Eörsi Mátyás idézett. De ha visszamegyünk a 2002-es kampány időszakáig, amikor az MSZP az akkori polgári kormány ellen egy olyan kampányt indított el és folytatott, amely ilyen értelmezésében szintén kimerítheti a gyűlöletbeszéd fogalmát, hiszen olyan prospektusok, olyan szórólapok jelentek meg szürke-fekete alapon, hogy a kormány hazug volt, a kormány lopott, beleturkált a választópolgárok zsebébe; szóval, nagyon nehéz, olyan ingoványos területre tévedünk, ami oda fog vezetni, hogy a Btk. 269. §-ának módosítása okán olyan aktuálpolitikai kérdésekbe menjünk bele, amit el kellett volna kerülni. Mi igyekeztünk is, de ez nem fog jóra vinni, és nem fog jóra vezetni.
Ez is bizonyítja azt, hogy ha ezt a törvényt elfogadjuk, akkor milyen nehezen értelmezhető helyzeteket és nehezen alkalmazható törvényt és törvényi előírásokat fog előidézni.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť