GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szabó Zoltán azt mondta, hogy az imént elhangzott érvek majdnem meggyőzték, csak egyetlenegy kérdés maradt, az, hogy miért nem lehet büntetőjogi oltalomban részesíteni az emberi méltóságot, és mit kezdjünk a hatóságokkal, amelyek nem lépnek föl ezek ellen a jelenségek ellen, amelyekről itt szó van. A kérdés visszájára fordítható. Eddig is megvoltak bizonyos jogszabályok, amelyek megfelelő alapot teremtettek volna arra nem egy hatóságnak, hogy ilyen ügyekben fellépjen, és mégsem tették meg.
Mi a garancia arra, hogy ha a most születik egy törvény, akkor ezután a Magyar Köztársaság rendőrsége, ügyészsége, adja Isten, bírósága úgy fog eljárni ezekben az ügyekben, hogy az a köztársaság épülését, az emberi méltóság teljesebb védelmét szolgálja? Ha bármelyikünk kimegy az utcára, és tojással, kövekkel kezdünk el dobálózni, akkor egy arra járó rendőr tudni fogja, hogy mit kell velünk csinálni. Ehhez képest az elmúlt hónapokban azt láttuk ebben az országban, hogy ha valaki nemcsak tojásokkal és kövekkel dobálózik, hanem hozzá még, mondjuk, zsidózik, hazaárulózik és cigányozik is, akkor már nem tudja a rendőrség, hogy mit kell vele szemben csinálni. Kérdezem, hogy ha ez a törvényjavaslat megszületik, akkor tudni fogja-e a rendőrség. Ezzel megteremtjük-e ezt az alapot? Illetve majd később a normál felszólalásban részletesen szeretném kifejteni, hogy a legfontosabb dolgokkal nem tud mit kezdeni ez a szöveg; a stadionokbeli huhogással, cigányozással, az “indul a vonat Auschwitzba” éneklésével ez a szöveg nem tud mit kezdeni. Ez alapján nem lesznek büntethetők ezek a mindannyiunkat nagyon-nagyon bántó cselekmények.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť