DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Országgyűlés! Salamon László képviselő úr a másik oldalról hozott fel példákat arra, amiket ő maga nem tart helyesnek. Én el tudom fogadni, hogy nem tartja helyesnek azt, hogy valaki azt mondja, hogy tolvajbanda, vagy pedig azt mondja a legfőbb ügyészre, hogy bűnpártoló. De vegye észre, képviselő úr, hogy stílusról beszélünk, és lehet azt mondani, hogy ez a stílus nem helyes, és lehet, hogy egyet tudunk érteni sok mindenben e tekintetben.
Amit szeretnék, hogy a képviselő úr megértsen: ezek a kijelentések egy politikai vita részei, mégpedig azért, mert ha a stílust kétségbe is vonjuk, ez egy adott politikai erő vagy pedig egy adott hatalmi ág képviselőjének a tevékenységével kapcsolatos véleménynyilvánítás, szemben azzal a bekiabálással, amit már idéztem a beszédemben, hogy “vonuljatok vissza, és akkor rend lesz”, érkezett a Fidesz padsoraiból egy bekiabálás, ami nem egy tevékenységgel kapcsolatos, hanem ennek a pártnak a létével kapcsolatos. Nem tudom, érti-e a képviselő úr ezt az óriási különbséget, de ha érti, akkor megegyezhetünk abban, hogy egymás stílusával vitatkozunk, ez egy politikai vitának a része, de amennyiben a kormány tevékenységével kapcsolatban önök kemény szavakat használnak - és képviselő úr, hát használtak: gondoljunk még egyszer a Bokros-csomagra, azt mondták, hogy legyilkoljuk a családokat, szóval olyan kifejezések hangoztak el, amelyek szörnyűek voltak -, sosem gondoltam volna, hogy ezek miatt a rendkívül kemény kijelentések miatt a büntetőjogot kellene segítségül hívni. Nem.
Azt hiszem, hogy ebben akkor egyet is fogunk érteni, hogy vitatjuk egymás politikai nézeteit, vitatjuk azt, hogy ki mit gondol jónak ennek az országnak a jövőjéről, vitatjuk azt, hogy megfelelő stílusban politizálunk-e. De van egy határ, ez a határ pedig az, amikor nem egy politikai tevékenységről alkotott helyes vagy nem helyes véleményről van szó, hanem a teljes másik oldal begyalulására vonatkozó helyzetről, és úgy érzem, hogy ez jelentős különbség.
Köszönöm szépen. (Dr. Fodor Gábor tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť